DREAMHACK OCH PANTAMERA SAMARBETAR KRING ÅRETS UPPLAGA AV PANTAMERA MED ESPORTEN

CLICK HERE FOR AN ENGLISH VERSION OF THE PRESS RELEASE

DREAMHACK OCH PANTAMERA SAMARBETAR KRING ÅRETS UPPLAGA AV PANTAMERA MED ESPORTEN

PANTAMERA MED ESPORTEN BLIR EN DEL AV DREAMHACK SUMMER OCH DREAMHACK WINTER


STOCKHOLM, SVERIGE
2 MAJ, 2019

DreamHack och Pantamera kommer att samarbeta kring 2019 års upplaga av Pantamera med esporten, ett årligt initiativ för att samla in pengar från återvunna burkar och flaskor till välgörenhetsevenemanget Musikhjälpen. Musikhjälpen organiseras av Sveriges Radio och Sveriges Television.
 
Årets kampanj startar idag och pågår hela vägen fram tills dess att det officiella Musikhjälpen-evenemanget har avlutats i december. Under denna tid kommer Pantamera med esporten att vara närvarande vid både DreamHack Summer och DreamHack Winter i Jönköping. Det senare evenemanget kommer dessutom stå värd för Pantameras och Universal Musics CS: GO-turnering Musikgibbet, med några av Sveriges mest populära influencers från spel- och musikscenen.
 
Som en del av partnerskapet kommer DreamHack att donera alla insamlade pantpengar från de två festivalerna i Jönköping. Dessutom har alla som, under perioden, skänker sina pantpengar till Pantamera med esporten chansen att vinna exklusiva VIP-biljetter till DreamHack. Biljetterna inkluderar resor, boende, festivalpass, “meet and greet”, guidad “bakom kulisserna”-rundtur och BYOC Premium-biljetter.
 
Galet engagemang förra året! Vi fick in pantpengar från både företag och privatpersoner över hela landet. Genom större närvaro på DreamHack i år hoppas vi göra det här initiativet ännu mer tillgängligt för kampanjens kärna – unga killar och tjejer som är väldigt bra på att konsumera dryck, men kanske inte alltid lika bra på att panta förpackningen,” säger Lovisa Lannerstedt, projektledare på Pantamera.
 
Vi är väldigt stolta över att vara en del av Pantamera med esporten och att kunna bidra till Musikhjälpen,” säger DreamHacks CEO Marcus Lindmark. “Vi tror att DreamHack-deltagarna kommer att uppskatta engagemanget eftersom att de nu kan göra bra både för miljön och för människor i nöd.
VIDEO MED YACINE “YZN” LAGHMARI
VIDEO MED SAMUEL “SAMPEV2” STRONEGGER
VIDEO MED BÅDA AMBASSADÖRERNA (DEN OVAN)

YZN OCH SAMPEV2 ÅRETS PANTAMERA-AMBASSADÖRER

Förra årets kampanj drevs av ett flertal esportinfluencers. För 2019 års upplaga av har Pantamera valt Yacine “yzn” Laghamri och Samuel “SampeV2” Stronegger som ambassadörer. De båda profilerna har gjort en gemensam video som presenteras på kampanjsajten där de förklarar för esportscenen att de kan göra skillnad och att detta är ett perfekt tillfälle att göra något bra.
 
Jag tycker att det här är en ultimat aktivitet. Ett; vi pantar – bra för miljön. Två; vi skänker pengar till Musikhjälpen – bra för människor. Tre; vi visar Sverige hur stark esporten är – bra för oss. Och fyra; Vi gör en insats – good for you,” säger Yacin ”yzn” Laghmari.

MUSIKGIBBET PÅ DREAMHACK WINTER

Pantamera med esporten 2019 startar alltså idag och kulminerar på DreamHack Winter där Pantamera, i samarbete med Universal Music, bjuder in artister och esportprofiler att delta i Musikgibbet. Vinnarna av denna CS: GO-turnering får äran att donera prispengarna, som förra året översteg 500 000 SEK, till Pantamera med esporten-kampanjen.OM DREAMHACK
DreamHack skapar underhållning för en ung digital generation. DreamHack grundades 1994 som ett lanparty, men har under de senaste 20 åren utvecklats till en digital festival för unga i Europa och Nordamerika. DreamHack-festivalerna bjuder på esport i flera grenar, livemusik, utställningar, kreativa tävlingar, lanparty, cosplay och mycket mer. DreamHack är pionjärer inom esport och fortsätter att vara en av världens största producenter av esportinnehåll. Miljontals tittare följer DreamHacks sändningar varje år. Under 2018 välkomnade DreamHack över 310,000 besökare.
 
Mer information finns på dreamhack.com. DreamHack är en del av det ledande digitala underhållningsföretaget MTG. Mer information på mtg.com.

PRESSKONTAKT

DREAMHACK
Per Sjölin
Press and PR Manager
per.sjolin@dreamhack.com
0730 25 31 99DREAMHACKS PRESSLISTA
Anmäl dig till DreamHacks press och PR-lista genom att fylla i detta foramulär i dag.